Grillowany rabarbar - przepis składniki i przygotowanie
Owocowy przysmak!

Opublikowano: 13.05.2016, 06:45
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 banany
- 2 łodygi rabarbaru
- cukier
- pieprz
- sok z cytryny
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na grillowany rabarbar!
- Banany obierz i pokrój na około czterocentymetrowe kawałki.
- Skrop sokiem z cytryny.
- Rabarbar umyj i również pokrój na czterocentymetrowe kawałki.
- Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie.
- Na patyczki nadziewaj na przemian banany i rabarbar.
- Całość posyp ze wszystkich stron cukrem.
- Piecz na grillu, aż owoce zmiękną, a cukier się lekko skarmelizuje.
- Przed podaniem możesz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na grilla:
Sałatka z serem feta - przepis video
Ryby z grilla - przepis
Szaszłyki bałkańskie z grilla - przepis
Karkówka w piwie - przepis
Cevapcici - przepis na grilla
Reklama
Reklama
Reklama