Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą

Opublikowano: 24.03.2010, 12:00
Reklama
Składniki:
- 1 biała kiełbasa
- 2 ugotowane w mundurku ziemniaki
- 1 cebula
- 1 torebka Żurku KNORR
- 2 łyżki oleju
- 1 Mini Kostka KNORR Pieprz kolorowy lub Majeranek
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Reklama
Przygotowanie:
1. Pokrój kiełbasę, ziemniaki i cebulę w plasterki.
2. Przygotuj Żurek KNORR według przepisu na opakowaniu.
3. Podsmaż na gorącym oleju ziemniaki na złoto, odłóż na bok. Podsmaż kiełbasę i cebulę.
4. Dodaj do żurku rozkruszona Mini Kostkę KNORR Pieprz kolorowy lub Majeranek i zagotuj.
Reklama
5. Rozłóż dodatki na talerze i zalej gotowym żurkiem, posyp natką.
Reklama
Reklama
Reklama