Reklama
Składniki:

- opakowanie żurku w proszku
- 2–3 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 15 dag kiełbasy
- ząbek czosnku
- majeranek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

Ziemniaki i włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać 1 l zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, dodać majeranek, sól i pieprz, gotować na małym ogniu do czasu, aż warzywa będą prawie miękkie. Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 750 ml zimnej wody, postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania. Wlać do gotujących się warzyw, dodać posiekany czosnek i pokrojoną kiełbasę, gotować 3–5 minut, doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym jajkiem, można posypać posiekaną natką.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama