Żurek z białą kiełbasą
Cebulę podpiec na patelni bez tłuszczu.. Kiełbasę zalać gorącym wywarem, dodać cebulę, liść laurowy i ziarna pieprzu. Gotować 30 min.

Opublikowano: 10.10.2006, 12:41
Reklama
Składniki
Reklama

1,5 l wywaru z mięsa i warzyw
Sposób przygotowania
Cebulę podpiec na patelni bez tłuszczu.. Kiełbasę zalać gorącym wywarem, dodać cebulę, liść laurowy i ziarna pieprzu. Gotować 30 min.
Wyjąć cebulę, wlać zakwas i gotować na wolnym ogniu przez 20 min. Wyjąć kiełbasę, zupę przecedzić. Dodać chrzan i przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i majeranek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Reklama
Kiełbasę pokroić w półplasterki. Dodać da żurku. Zagotować. Podawać z połówkami jajek licząc po jednej na porcję.
Reklama
Reklama
Reklama