Zupa ziemniaczana ze szpinakiem

Opublikowano: 17.06.2008, 17:04
Reklama
Składniki:
25 dag kości,
1 szklanka śmietany,
25 dag włoszczyzny (bez kapusty),
2 dag mąki,
35 dag szpinaku,
sól,
2 ząbków czosnku,
35 dag ziemniaków,
1/4 litra mleka.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyścić szpinak i właszczyznę. Włoszczyznę zalać wrzącą wodą. Ugotować. Odcedzić. Wsypać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować. Wsypać posiekany szpinak. Szpinak, ziemniaki i połowę włoszczyzny przetrzeć. Wlać śmietanę. Zagęścić mąką. Posolić. Dodać zmiażdżony czosnek do smaku. Wlać gorące mleko. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama