Zupa ziemniaczana z ziołami

Opublikowano: 18.12.2007, 16:06
Reklama
Składniki:
- włoszczyzna
- 4–5 ziemniaków
- 1 cebula
- zupa Ziemniaczana w proszku
- 15 dag kiełbasy
- ząbek czosnku
- tymianek
Reklama
Przygotowanie:
Włoszczyznę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać 1,5 l zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować ok. 20 minut. Pokrojoną cebulę i kiełbasę zrumienić na patelni, dodać do zupy razem z posiekanym czosnkiem, zagotować. Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 500 ml zimnej wody, wlać do zupy, zagotować, mieszając, gotować jeszcze 8 minut, posypać tymiankiem.
Rada: Zupa będzie bardziej aromatyczna, gdy przesmażysz włoszczyznę na łyżce masła lub oleju. Wcześniej obierz ją, opłucz i pokrój (najlepiej w kostkę).
Reklama
Źródło: Alicja Baron/"Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama