Reklama
Składniki:

4 małe ziemniaki,
1 mała cebula,
1 ząbek czosnku,
40 dag porów,
sól,
czarny pieprz,
starta gałka muszkatałowa,
1/4 szklanki nasion sezamu,
4 kromki pełnoziarnistego chleba,
1 pęczek natki pietruszki,
1 jogurt naturalny.

Reklama
Przygotowanie:

Ugotować nieobrane ziemniaki. Obrać cebulę i czosnek, następnie posiekać. W plasterki pokroić pory. Warzywa udusić w małej ilości lekko osolonej wody. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać. Przyprawić. Wlać litr wody. Gotować 10 minut na małym ogniu. Sezam uprażyć na suchej patelni. W kostkę pokroić chleb. Posiekać natkę i wsypać do zupy. Wymieszać z jogurtem. Rozlać do talerzy. Posypać sezamem i grzankami.

Reklama
Reklama
Reklama