Reklama
Składniki:

półtora litra wywaru z kości i warzyw,
30 dkg wieprzowiny bez kości,
10 dkg cebuli,
3 dkg tłuszczu,
5 dkg ziemniaków,
3 dkg koncentratu pomidorowego,
2 dkg tłuszczu do zasmażki,
2 dkg mąki,
natka pietruszki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte mięso pokroić w kostkę. Obrać cebulę. Pokroić. Podsmażyć mięso. Dodać cebulę, lekko zrumienić, zalać wywarem i ugotować. Umyte ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa pod koniec gotowania razem z przyprawami. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką. Zasmażyć i połączyć z zupą i koncentratem pomidorowym, chwilę pogotować, dodać posiekaną natkę pietruszki. Posolić. Popieprzyć.

Reklama
Reklama
Reklama