Zupa ze świeżych pomidorów

Opublikowano: 23.09.2009, 10:31
Reklama
Składniki:
- 50 dag świeżych pomidorów
- 1 cebula
- 1,2 l wywaru mięsno-warzywnego
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Pomidory opłucz, zdejmij skórkę, pokrój, wycinając twarde części.
2. Obierz cebulę, posiekaj, połącz z pomidorami, dodaj masło, podlej małą ilością wody, duś ok. 20 min.
3. Przetrzyj, wlej wywar, przypraw solą, pieprzem i roztartym czosnkiem, zagotuj, zestaw, posyp natką.
Reklama
4. Możesz podać czystą zupę lub z ryżem albo kluskami.
Reklama
Reklama
Reklama