Reklama

Przygotowanie i gotowanie ok. 45 min * 1 porcja – ok. 110 kcal

Reklama

Składniki na 4 porcje:
- 50 dag świeżych pomidorów
- 1 cebula
- 1,2 l wywaru mięsno-warzywnego
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Pomidory opłucz, zdejmij skórkę, pokrój, wycinając twarde części.

2. Obierz cebulę, posiekaj, połącz z pomidorami, dodaj masło, podlej małą ilością wody, duś ok. 20 min.

3. Przetrzyj, wlej wywar, przypraw solą, pieprzem i roztartym czosnkiem, zagotuj, zestaw, posyp natką.

4. Możesz podać czystą zupę lub z ryżem albo kluskami.

Reklama

Pomidorowe przepisy - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama