Zupa ze świeżych pomidorów
Jeśli lubisz kuchnię środziemnomorską, uduś pomidory z cebulą na oliwie

Opublikowano: 23.09.2009, 10:29
Reklama
Przygotowanie i gotowanie ok. 45 min * 1 porcja – ok. 110 kcal
Reklama
Składniki na 4 porcje:
- 50 dag świeżych pomidorów
- 1 cebula
- 1,2 l wywaru mięsno-warzywnego
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
1. Pomidory opłucz, zdejmij skórkę, pokrój, wycinając twarde części.
2. Obierz cebulę, posiekaj, połącz z pomidorami, dodaj masło, podlej małą ilością wody, duś ok. 20 min.
3. Przetrzyj, wlej wywar, przypraw solą, pieprzem i roztartym czosnkiem, zagotuj, zestaw, posyp natką.
4. Możesz podać czystą zupę lub z ryżem albo kluskami.
Reklama
Pomidorowe przepisy - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama