Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag cebuli,
  • 15 dag chudego boczku,
  • łyżka margaryny,
  • ząbek czosnku,
  • 1,5 litra rosołu,
  • 50 dag ziemniaków,
  • 4 parówki,
  • łyżeczka sproszkowanej papryki,
  • sól,
  • pęczek natki pietruszki.
Reklama
Przygotowanie:

Obrać cebulę i pokroić w plasterki. W drobną kostkę pokroić boczek. Dusić na małym ogniu, aż się lekko zarumienią. Dodać obrany i zmażdżony ząbek czosnku. Obrać, umyć i pokroić w kostkę ziemniaki. Wsypać. Wlać rosól. Posypać papryką. Posolić. Gotować pół godziny. Obrac parówki z osłonek. Pokroić w plasterki. Wsypać. Podgrzać. Posypać posiekaną natką.

Reklama
Reklama
Reklama