Zupa z Kanarów

Opublikowano: 26.05.2008, 15:39
Reklama
Składniki:
4 pomarańcze,
50 dag marchewki,
5 szklanek przegotowanej wody,
cebula,
2 łyżki masła,
kieliszek białego wytrawnego wina,
pół szklanki śmietanki kremówki,
3 łyżki posiekanego koperku,
łyżeczka cukru,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać marchewkę, umyć i drobno pokroić. Obrać i posiekać cebulę. Wsypać na stopione masło. Zeszklić. Wsypać marchewkę. Smażyć ok. minuty. Wlać wodę. Przyprawić. Przykryć. Gotować godzinę. Następnie zmiksować. Pozostawić do wystygnięcia. Połączyć z sokiem wyciśniętym z pomarańczy, winem i śmietaną. Włożyć do lodówki. Posypać koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama