Zupa z Florencji

Opublikowano: 15.03.2008, 20:48
Reklama
Składniki:
1,5 l wody,
2 łyżki suszonej włoszczyzny,
10 dag wędzonego boczku,
4 łyżki makaronu,
4 łyżki startego żółtego sera,
4 pomidory,
2 łyżki zieleniny,
ząbek czosnku,
mielona papryka,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Namoczyć suszoną włoszczyznę. Pokroić na małe plasterki boczek. Gotować pół godziny. Dodać osobno ugotowany makaron. Dorzucić starty żółty ser i zieleninę. Sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić pomidory. Dodać do wywaru. Posolić, popieprzyć do smaku. Dodać mieloną paprykę i ząbek czosnku. Zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama