Reklama
Składniki:

- 3/4 szklanki fasoli jaś
- duże udko kurczaka
- 2 marchewki pokrojone w plasterki
- cebula pokrojona w półplasterki
- 20 dag świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
- 2 listki laurowe n kilka ziarenek pieprzu czarnego
- sól
- pieprz
- koperek do posypania

Reklama
Przygotowanie:

1. Fasolę jaś zalej wodą, odstaw na całą noc. Następnie ugotuj, aż będzie miękka. Kurczaka opłucz, przełóż do garnka, zalej 6 szklankami wody, dodaj listki laurowe, pieprz w ziarenkach.

2. Gotuj pod przykryciem 30 minut. Mięso wyjmij, przestudź, oddziel od kości.

3.. Do wywaru włóż wszystkie warzywa, czosnek,wlej 1/2 szklanki wywaru z gotowania fasoli, gotuj kolejne 20 minut. Dodaj kawałki mięsa.

Reklama

4. Dopraw zupę do smaku, podawaj posypaną koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama