Zupa z czosnkiem i ziołami

Opublikowano: 26.05.2008, 11:14
Reklama
Składniki:
12 ząbków czosnku,
25 dag pieczywa tostowego,
2 liście laurowe,
świeża szałwia i tymianek,
5 łyżek oliwy,
2 żółtka,
łyżka startego żółtego sera,
szczypta suszonego tymianku,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Pokroić tosty. Związać nitką: tymianek, liście laurowe i szałwię. Obrany czosnek zmiażdżyć. Z oliwą zagotować sześć szklanek wody. Posolić. Popierzyć. Włożyć zioła. Dodać czosnek. Gotować 20 minut na małym ogniu. Następnie wyjąć zioła a wsypać pokrojone tosty. Zagotować. Zdjąć z ognia. Zaciągnąć żółtkami. Oprószyć startym żółtym serem i tymiankiem.
Reklama
Reklama
Reklama