Reklama
Składniki:

5 czerstwych bułek,
4 ząbki czosnku,
3 łyżki oleju,
10 dag mielonych migdałów,
2 łyżki octu na bazie sherry,
25 dag białych winogron,
płatki migdałowe,
gałązka oregano,
przyprawa warzywna,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Obrane ze skórki bułki namoczyć. Obrać czosnek i pokroić. Odcisnąć bułki. Zmiksować z czoskiem. Przyprawić. Wlać ocet. Wsypać zmielone migdały. Zmiksować. Wlać taką ilość przegotowanej wody, aby powstała gęsta zupa. Zmiksować. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Umyć winogrona, Przekroić na pół. Usunąć pestki. Ułożyć na talerzech. Zalać zupą. Opłukac oregano. Oderwać listki. Posypać zupę razem z płatkami migdałowymi.

Reklama
Reklama
Reklama