Reklama
Składniki:

- 30 dag cielęciny z kością (np. mostek)
- włoszczyzna
- brokuł
- cebula
- listek laurowy
- ziele angielskie
- 6 łyżek ryżu
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Zdjąć tworzącą się pianę.

2. Dodać obrane i pokrojone warzywa, listek oraz ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, aż mięso i warzywa będą prawie miękkie. Pod koniec gotowania wrzucić ryż. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać podzielony na różyczki brokuł. l Na koniec zupę doprawić solą i pieprzem.

Reklama

3. Wyjąć mięso, pokroić na kawałki. Zupę przelać do talerzy, do każdej porcji włożyć mięso, zupę posypać posiekaną natką.

Reklama
Reklama
Reklama