Zupa rybna - przepis składniki i przygotowanie
Zobacz pyszny pomysł!

Opublikowano: 23.10.2015, 06:44
Reklama
Czas przygotowania: 90 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 200 g makaronu
- 2 cebule - obrane i pokrojone na ćwiartki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- połówka selera
- połówka pora
- gałązki natki pietruszki
- koperek
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- 8 ziarenek pieprzu
- sól
- świeżo mielony pieprz
- 350 g dorsza lub pstrąga
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zupę rybną!
- Do garnka wlej 800 ml wody i dodaj warzywa: cebulę, marchew, korzeń i natkę pietruszki, seler, por, gałązki koperku oraz przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu.
- Gotuj wywar na małym ogniu przez około godzinę, dopraw solą i pieprzem.
- Makaron gotuj według zaleceń producenta na opakowaniu.
- Z ugotowanego wywaru łyżką cedzakową wyjmij warzywa i dodaj umytą, pokrojoną rybę, którą gotuj przez 20 minut w wywarze.
- Po tym czasie wyjmij rybę i podziel na kawałki, usuwając ości.
- Rybę i makaron ułóż na talerzach, następnie zalej wywarem oraz udekoruj ziołami i warzywami z gotowania.
Materiały prasowe, Lubella
Reklama
Zobacz przepisy na inne dania z ryb:
Ryba po grecku "inaczej" - przepis
Zapiekanka z cukinią - przepis
Przepis na polędwicę z dorsza
Leszcz z grilla - przepis
Zapiekana ryba - przepis
Grillowany łosoś - przepis
Reklama
Reklama
Reklama