Reklama
Czas przygotowania: 90 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 200 g makaronu
  • 2 cebule - obrane i pokrojone na ćwiartki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • połówka selera
  • połówka pora
  • gałązki natki pietruszki
  • koperek
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 8 ziarenek pieprzu
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 350 g dorsza lub pstrąga
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę rybną!

  1. Do garnka wlej 800 ml wody i dodaj warzywa: cebulę, marchew, korzeń i natkę pietruszki, seler, por, gałązki koperku oraz przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu.
  2. Gotuj wywar na małym ogniu przez około godzinę, dopraw solą i pieprzem.
  3. Makaron gotuj według zaleceń producenta na opakowaniu.
  4. Z ugotowanego wywaru łyżką cedzakową wyjmij warzywa i dodaj umytą, pokrojoną rybę, którą gotuj przez 20 minut w wywarze.
  5. Po tym czasie wyjmij rybę i podziel na kawałki, usuwając ości.
  6. Rybę i makaron ułóż na talerzach, następnie zalej wywarem oraz udekoruj ziołami i warzywami z gotowania.

Materiały prasowe, Lubella

Reklama

Zobacz przepisy na inne dania z ryb:

Ryba po grecku "inaczej" - przepis
Zapiekanka z cukinią - przepis
Przepis na polędwicę z dorsza
Leszcz z grilla - przepis
Zapiekana ryba - przepis
Grillowany łosoś - przepis

Reklama
Reklama
Reklama