Reklama
Składniki:
- 50 dag filetów z ryby (najlepiej z różnych ryb)
- 20 dag pomidorów świeżych lub pomidorów w soku z kartonika
- strąk czerwonej papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Reklama
Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki, paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać paprykę i pomidory, smażyć razem 5 minut. Zalać 1,2 l wody, gotować 25 minut na małym ogniu, mieszając, dodać pokrojoną rybę, gotować jeszcze 10 minut, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, posypać posiekaną natką. Zupę podawać z pieczywem albo dodać do niej kilka łyżek ugotowanego ryżu.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama