Zupa pomidorowa z makaronem i bazylią

Opublikowano: 20.04.2009, 11:44
Reklama
Składniki:
- 50 dag wołowiny
- włoszczyzna
- 1 cebula
- puszka pomidorów
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki koncentratu
- kostka rosołowa
- 50 dag makaronu
- świeża bazylia
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso, obraną i umytą włoszczyznę oraz cebulę zalej ok. 3 l wody. Gotuj ok. 40 minut, wyjmij mięso i warzywa.
2. Pomidory z puszki podduś na maśle. Dodaj do wywaru razem
z koncentratem i kostką rosołową. Przypraw solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut, przecedź.
Reklama
3. Podawaj z ugotowanym makaronem i świeżą bazylią.
Reklama
Reklama
Reklama