Zupa pomidorowa z bazylią
Najlepiej smakuje z makaronem

Opublikowano: 21.04.2009, 08:29
Reklama
Gotowanie 70 min * 1 porcja – ok. 200 kcal
Reklama
Składniki na 12 porcji:
- 50 dag wołowiny
- włoszczyzna
- 1 cebula
- puszka pomidorów
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki koncentratu
- kostka rosołowa
- 50 dag makaronu
- świeża bazylia
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
1. Mięso, obraną i umytą włoszczyznę oraz cebulę zalej ok. 3 l wody. Gotuj ok. 40 minut, wyjmij mięso i warzywa.
2. Pomidory z puszki podduś na maśle. Dodaj do wywaru razem z koncentratem i kostką rosołową. Przypraw solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut, przecedź.
Reklama
3. Podawaj z ugotowanym makaronem i świeżą bazylią.
Reklama
Reklama
Reklama