Reklama
Składniki:

- wołowina na zupę
- 1 marchewka
- kawałek selera
- 1 pietruszka
- cebula
- ziele angielskie
- puszka pomidorów
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki pasty pomidorowej
- ostra papryka
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Wołowinę opłucz, zalej 2 l zimnej wody. Zagotuj, odszumuj. Dodaj ziele angielskie, sól i pieprz, gotuj ok. 15 min.

2. Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę obierz, wrzuć do zupy. Gotuj ok. 30 min. Wyjmij mięso, warzywa i ziele angielskie.

3. Pomidory z puszki przesmaż i odparuj na patelni z masłem. Dodaj do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Gotuj na wolnym ogniu 10 min, dopraw do smaku.

Reklama

4. Zupę podawaj z makaronem, ryżem albo kluseczkami z pokrojonych w paski naleśników.

Reklama
Reklama
Reklama