Reklama
Składniki:

- udko kurczaka
- opakowanie mrożonej włoszczyzny
- duży koncentrat pomidorowy
- puszka pomidorów
- mała puszka kukurydzy konserwowej
- sól, pieprz
- ziele angielskie, liść laurowy
- 2 garście drobnego makaronu, np. muszelki, kolanka

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso zalać 3 l wody, dodać włoszczyznę, kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa około 50 minut. Pod koniec gotowania posolić i dosypać sporo pierzu.

2. Do bulionu dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i kukurydzę, wymieszać. Na końcu wrzucić makaron i gotować do miękkości ok. 10 minut.

Reklama

3. Przed podaniem zupę posypać posiekaną natką pietruszki. Można też podawać z gęstą kwaśną śmietaną.

Reklama
Reklama
Reklama