Zupa pomidorowa na kurczaku

Opublikowano: 09.11.2010, 09:51
Reklama
Składniki:
- udko kurczaka
- opakowanie mrożonej włoszczyzny
- duży koncentrat pomidorowy
- puszka pomidorów
- mała puszka kukurydzy konserwowej
- sól, pieprz
- ziele angielskie, liść laurowy
- 2 garście drobnego makaronu, np. muszelki, kolanka
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso zalać 3 l wody, dodać włoszczyznę, kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa około 50 minut. Pod koniec gotowania posolić i dosypać sporo pierzu.
2. Do bulionu dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i kukurydzę, wymieszać. Na końcu wrzucić makaron i gotować do miękkości ok. 10 minut.
Reklama
3. Przed podaniem zupę posypać posiekaną natką pietruszki. Można też podawać z gęstą kwaśną śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama