Zupa pomarańczowa z kurczakiem

Opublikowano: 27.04.2008, 12:55
Reklama
Składniki:
4 pomarańcze,
300 ml śmietanki kremowej,
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
1/2 szkalanki czerwonego wina wytrawnego,
soku z cytryny,
4 szklanki lekkiego warzywnego bulionu,
30 dag pokrojonych w kostkę piersi z kurczaka.
Reklama
Przygotowanie:
Pomarańcze sparzyć, obrać ze skórki. Skórkę posiekać, dodać do wrzącego bulionu. Mięso z kurczaka podsmażyć. Dodać do bulionu. Dodać mód, wino i sok z cytryny. Pomarańcze podzielić na cżastki. Zupę zdjąć z ognia, zagęścić mąką ziemniaczaną, czastki pomarańczy układać na talerzu i zalewać zupą.
Reklama
Reklama
Reklama