Reklama
Składniki:

- ok. 25 dag wołowiny na zupę
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 ziemniaki
- 1 strąk czerwonej, słodkiej papryki
- 2 pomidory
- 3–4 łyżki zacierek
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 10 dag sera feta
- natka pietruszki
- mielona ostra papryka
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Wołowinę, marchewkę, pietruszkę i seler zalej 2 l zimnej wody. Gdy się zagotuje, dodaj ziele angielskie i trochę soli, gotuj ok. 20 minut.

2. Dodaj pokrojone ziemniaki. Kiedy będą prawie miękkie, wrzuć pokrojoną paprykę, obrane pomidory i zacierki. Gotuj jeszcze ok. 10 minut.

Reklama

3. Dopraw, zabiel jogurtem. Podawaj z kawałkami fety, posyp natką.

Reklama
Reklama
Reklama