Jak zrobić zupę ogórkową? Zobacz!
Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę , drobno posiekany lub zmiażdżony czosnek. Ogórki zetrzeć na grubych oczkach wrzucić do cebuli czosnku - przesmażyć .Tak przesmażone ogórki dołączyć do wywaru. Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę i dorzucić do zupy.

Opublikowano: 04.07.2018, 12:56
Reklama
Składniki
- ok 1,5 l. wywaru warzywnego albo rosołu
- 7-8 większych ogórków kiszonych
Reklama

Sposób przygotowania
Wywar zagotować.
Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę , drobno posiekany lub zmiażdżony czosnek. Ogórki zetrzeć na grubych oczkach wrzucić do cebuli czosnku - przesmażyć .Tak przesmażone ogórki dołączyć do wywaru. Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę i dorzucić do zupy.
Reklama
Kiedy ziemniaki będą miękkie zrobić zawiesinę z mąki i śmietany i powoli wlewać do zupy ciągle mieszając , doprawić do smaku-zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama