Reklama
Składniki:

- 10 dag boczku
- łyżka masła
- cebula
- po 3 ziemniaki i marchewki
- 15 dag fasolki
- seler
- 1,5 l rosołu
- przecier pomidorowy
- 5 dag makaronu
- bazylia
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Masło rozpuść w garnku, stop na nim pokrojony w kostkę boczek. Dodaj posiekaną cebulę, zeszklij.

2. Warzywa oczyść, rozdrobnij, wrzuć do garnka. Chwilę przesmaż, duś 5 minut.

3. Zalej gorącym rosołem, dodaj sól, pokrojony czosnek i bazylię. Gotuj 5 minut.

4. Wsyp makaron, dodaj przecier pomidorowy, dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu, aż makaron będzie prawie miękki.

Reklama

5. Zupę możesz posypać natką i startym serem.

Reklama
Reklama
Reklama