Zupa marchwiowo-imbirowa

Opublikowano: 26.04.2008, 22:35
Reklama
Składniki:
10 dag cebuli,
2 dag imbiru,
35 dag marchwi,
20 dag selera naciowego,
2 łyżki oliwy z oliwek,
800 ml bulionu warzywnego,
2 dymki,
80 ml serka homogenizowanego naturalnego,
sól,
pieprz kajeński,
mielony imbir,
2 łyżki soku z cytryny.
Reklama
Przygotowanie:
Poszatkować imbir i cebulę. W dużą kostkę pokroić marchew i seler. Warzywa z imbirem wsypać na rozgrzaną oliwę. Smażyć 4 minuty. Wlać bulion. Gotować 20 minut. Umyć dymkę. Zetrzeć. Dodać. Całość zmiksować. Wymieszać z serkiem. Przyprawić.
Reklama
Reklama
Reklama