Zupa krem z kukurydzy

Opublikowano: 27.08.2008, 15:03
Reklama
Składniki:
4 łyżki drobno posiekanej cebuli,
3 łyżki masła,
2 łyżki mąki,
1 puszka kukurydzy,
2 łyżeczki soli szczypta pieprzu,
2 łyżki drobno posiekanej świeżej papryki.
Reklama
Przygotowanie:
Na stopionym maśle dusić cebulę przez 10 minut. Rozetrzeć z mąką. Rozprowadzić mlekiem. Zagotować, stale mieszając. Wlać kukurydzę razem z zalewą. Oprószyć solą i pieprzem. Gotować 10 minut na małym ogniu. Zdjąć z ognia. Pozostawic do ostygnięcia. Zmiksować. Wsypać paprykę. Gotować jeszcze 5 minut na małym ogniu.
Reklama
Reklama
Reklama