Reklama
Składniki:

5 szklanek rosołu drobiowego,
50 dag buraków ćwikłowych,
winne jabłko,
2 dojrzałe gruszki,
kieliszek czerwonego wytrawnego wina,
łyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru,
łyżeczka mąki ziemniaczanej,
szklanka gęstej kwaśnej śmietany,
sól,
sok z cytryny,
cukier.

Reklama
Przygotowanie:

Umyć, obrać i zetrzeć: buraki, jabłko i gruszki. Dodać imbir. Wlać rosół. Zagotować. Przykryć. Gotować dwie godziny. Zdjąć z ognia. Zmiksować. Podgrzać. Mąkę rozprowadzić w winie. Ostrożnie wlewać do zupy.. Podgrzać aż zgęstnieje. Dodac przyprawy do smaku. Na koniec rozprowadzić śmietaną.

Reklama
Reklama
Reklama