Zupa krem z brokułów i migdałów

Opublikowano: 26.05.2008, 10:51
Reklama
Składniki:
4 szklanki bulionu warzywnego,
50 dag brokułów,
150 ml jogurtu naturalnego 2%,
4 płaskie łyżki płatków migdałowych,
ząbek czosnku,
liść laurowy,
sok z cytryny,
cukier,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Pokroić łodygi buraków. Wsypać do wrzącego bulionu. Obrać czosnek. Rozgnieść. Dodać z liściem laurowym. Oczyścić i opłukać brokuły. Podzielić na różyczki. Wsypać po pięciu minutach gotowania. Gotować na małym ogniu do miękkości. Zdjąć z ognia. Poczekać aż ostygnie. Wyjąć liść laurowy i parę różyczek. Do zupy wlać jogurt. Zmiksować. Dodać przyprawy do smaku. Następnie podgrzać. Włożyć pozostałe różyczki. Posypać płatkami.
Reklama
Reklama
Reklama