Reklama
Składniki:

4 szklanki bulionu warzywnego,
50 dag brokułów,
150 ml jogurtu naturalnego 2%,
4 płaskie łyżki płatków migdałowych,
ząbek czosnku,
liść laurowy,
sok z cytryny,
cukier,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Pokroić łodygi buraków. Wsypać do wrzącego bulionu. Obrać czosnek. Rozgnieść. Dodać z liściem laurowym. Oczyścić i opłukać brokuły. Podzielić na różyczki. Wsypać po pięciu minutach gotowania. Gotować na małym ogniu do miękkości. Zdjąć z ognia. Poczekać aż ostygnie. Wyjąć liść laurowy i parę różyczek. Do zupy wlać jogurt. Zmiksować. Dodać przyprawy do smaku. Następnie podgrzać. Włożyć pozostałe różyczki. Posypać płatkami.

Reklama
Reklama
Reklama