Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag bardzo cienkiej zielonej fasolki szparagowej
  • kalarepka
  • 4 młode marchewki
  • 2 młode pietruszki
  • 3/4 szklanki świeżego groszku łuskanego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki pesto
  • sól
  • pieprz
Reklama

Pulpeciki:

  • 25 dag mielonego indyka
  • łyżka pesto
  • łyżka tartego parmezanu
  • 1/2 łyżeczki kaszy manny
Przygotowanie:

Na pewno ci zasmakuje. Sprawdź, jak szybko i łatwo ją przyrządzisz.

  1. Warzywa oczyść, obierz.
  2. Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki, a kalarepkę w średnią kostkę.
  3. Pokrojone warzywa oraz fasolkę włóż do garnka, zalej wrzątkiem 4 cm ponad powierzchnię warzyw.
  4. Gotuj pod przykryciem około 10 minut.
  5. Mięso wyrób z kaszą, parmezanem, pesto, dopraw solą i pieprzem.
  6. Uformuj malutkie pulpeciki, włóż do zupy.
  7. Gotuj pod przykryciem około 15–20 minut. Do zupy dodaj koperek, pesto.
  8. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zobacz więcej przepisów na letnie zupy:

Zupa owocowa – przepis wideo

Zupa z młodą kapustą

Chłodnik z ogórkiem małosolnym

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama