Zupa jarzynowa z młodych warzyw - przepis, składniki i przygotowanie
Lekka i aromatyczna, z drobiowymi pulpecikami – spróbuj!

Opublikowano: 30.05.2016, 00:13
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 20 dag bardzo cienkiej zielonej fasolki szparagowej
- kalarepka
- 4 młode marchewki
- 2 młode pietruszki
- 3/4 szklanki świeżego groszku łuskanego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki pesto
- sól
- pieprz
Reklama
Pulpeciki:
- 25 dag mielonego indyka
- łyżka pesto
- łyżka tartego parmezanu
- 1/2 łyżeczki kaszy manny
Przygotowanie:
Na pewno ci zasmakuje. Sprawdź, jak szybko i łatwo ją przyrządzisz.
- Warzywa oczyść, obierz.
- Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki, a kalarepkę w średnią kostkę.
- Pokrojone warzywa oraz fasolkę włóż do garnka, zalej wrzątkiem 4 cm ponad powierzchnię warzyw.
- Gotuj pod przykryciem około 10 minut.
- Mięso wyrób z kaszą, parmezanem, pesto, dopraw solą i pieprzem.
- Uformuj malutkie pulpeciki, włóż do zupy.
- Gotuj pod przykryciem około 15–20 minut. Do zupy dodaj koperek, pesto.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zobacz więcej przepisów na letnie zupy:
Chłodnik z ogórkiem małosolnym
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama