Reklama
Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego,
2 duże cebule,
1 mały koncentrat pomidorowy,
1 puszka fasoli czerwonej,
1 puszka kukurydzy,
3 ząbki czosnku,
1 kostka rosołowa,
2 łyżeczki majeranku,
2 łyżeczki oliwy,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Cebulę obierać i pokroić w kostkę. Podsmażyć razem z mięsem na oliwie, aż będzie miała ładny złocisty kolor. Zagotować litr wody, do której następnie dodać podsmażoną cebulę z mięsem i koskę rosołową. Gotować przez 30 minut na wolnym ogniu. Potem dodać kukurydzę, fasolę i majeranek. Wlać wody- tyle, aby wszystkie składniki były przykryte. Gotować przez 20 minut. Przyprawić.

Reklama
Reklama
Reklama