Reklama
Składniki:

30 dag marchwi,
20 dag białej rzodkwi,
3 pory,
2 cebule,
2 ziemniaki,
13 dag wędzonego boczku,
3 dag masła,
2 listki laurowe,
litr bulionu z kostki,
duża szczypta tymianku,
pęczek natki.

Reklama
Przygotowanie:

Obraną marchewkę, pory i rzodkiew umyć i pokroić w dość duże kawałki. Dusić w maśle przez kwadrans. Wlać litr bulionu, dodać listki laurowe. Posolić. Popieprzyć. Gotować jeszcze około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać obrane i pokrojone w małe kawałki ziemniaki. Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na patelni i dodać do zupy. Pietruszkę posiekać. Posypać zupę na talerzach.

Reklama
Reklama
Reklama