Zupa cukiniowa jak w Meksyku

Opublikowano: 03.09.2008, 21:29
Reklama
Składniki:
60 dag małych cukini,
1 litr mleka,
0,5 litr bulionu z kury,
3 łyżki masła,
1 mała cebula,
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu,
1 łyżka drobno pokrojonej kolendry,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte cukinie pokroić na kawałki i zalać małą ilością wrzącej wody. Przykryć. Gotować 5 minut. Odsączyć. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie zmiksować z bulionem i mlekiem. Obraną cebulę zetrzeć. Smażyć na rozgrzanym maśle przez 2 minuty. Wlać zmiksowaną cukinię. Przyprawić. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 5 minut. Przed podaniem posypać kolendrą.
Reklama
Reklama
Reklama