Reklama
Składniki:

1 cukinia,
2 ogórki,
1 mała cebula,
2 ząbki czosnku,
2 pęczki szczypiorku,
1 pęczek koperku,
2 łyżki oliwy z oliwek,
250 ml rosołu z kostki,
750 ml maślanki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Cukinię i ogórki umyć i pokroić w drobną kostkę. Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki. Obrać i przecisnąć przez praskę czosnek. Zieleninę posiekać. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć: cukinię, połowę ogórków, cebulę i czosnek. Wlać rosół. Zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Pozostałe ogórki zmiksować ze szczypiorkiem i koperkiem. Wlać maślankę. Wsypać podsmażone warzywa. Posolić. Popierzyć. Włożyć do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama