Reklama
Składniki:
- 5 pokrojonych w plastry dużych cebul czosnkowych
- posiekana papryczka czuszka
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 10 przekrojonych na pół plasterków boczku
- 2 zmiksowane puszki pomidorów
- 10 porwanych listków bazylii
- 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 litr bulionu warzywnego
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- cukier
- kilka łyżek tartego parmezanu
Reklama
Przygotowanie:
1. Na oleju przesmaż boczek, dodaj cebulę, czuszkę i czosnek. Duś 5 min. Wlej pomidory, dodaj koncentrat i duś pod przykryciem 20 min.
Reklama
2. Wlej bulion, dopraw pieprzem, cukrem i solą. Gotuj 5 min. Dodaj listki bazylii. Zupę rozlej do talerzy, posyp serem i podawaj z grzankami.
Reklama
Reklama
Reklama