Reklama
Składniki:
główka kapusty włoskiej,
25 dag boczku,
pół szklanki ryżu,
3 marchewki,
3 ziemniaki,
gałązka selera,
2 cebule,
2 goździki,
pietruszka,
tymianek,
liść laurowy,
6 cienkich kromek chleba,
2 kostki rosołu wołowego.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyścić kapustę. Liście pokroić. Obrać warzywa z wyjątkiem cebuli i pokroić na kawałki. W cebulę wbić goździki. Wszystkie składniki z wyjątkiem boczku i chleba zalać bulionem. Dodać kostki. Gotować na średnim ogniu. Na koniec gotowania wyjąć cebulę, tymianek i liść. Boczek pokroić na małe kawałki. Wytopić. Na tym samym tłuszczu podsmażyć chleb. Przełożyć chleb do na talerze. Zalać zupą. Posypać skwarkami.
Reklama
Reklama
Reklama