Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 3
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 kg dojrzałych pomidorów
  • 3 ogórki gruntowe obrane i pokrojone na kawałki
  • 1 czerwona papryka oczyszczona z gniazd nasiennych i pokrojona
  • 1 cebulka szalotka (lub mała młoda cebulka) obrana i pokrojona
  • 4 łyżki oliwy extra vergine
  • posiekane listki świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku wyciśnięty
  • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
  • 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
Reklama
Przygotowanie:

W lipcowym numerze "Urody Życia" znajdziecie jak co miesiąc, wiele przepisów Agnieszki Maciąg! Zobaczcie jeden z nich - przepis na gazpacho!

  1. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz za skórki.
  2. Pokrój na kawałki.
  3. Razem z innymi składnikami umieść w blenderze i dokładnie zmiksuj.
  4. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Ochłódź w lodówce.
  6. Podawaj z grzankami z razowego chleba lub bagietką, pokrojonymi w kosteczkę ogórkami, papryką, 1 łyżeczki skórki startej z limonki, 1 łyżeczką oliwy, kilkoma kostkami twardego sera feta.

Więcej przepisów znajdziecie w lipcowym numerze "Urody Życia", luksusowego magazynu dla kobiet.

Magazyn można również kupić z dodatkami: książka z filmem na DVD "Carte Blanche" - w roli głównej świetny Andrzej Chyra w filmie opartym na faktach - oraz miks biografii niezwykłych postaci (m.in. Michael Douglas, Al Pacino, Barbara Brylska, Ava Gardner, Jack Nicholson).

Reklama

Zobacz też garść pomysłów na szparagi:

Szparagi z piersią z kurczaka - przepis
Szparagi - proste przepisy na dania ze szparagów
Omlet ze szparagami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama