Reklama
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • duży pęczek szczawiu
  • 1 litr wywaru mięsnego
  • pół szklanka śmietany
  • 2 jajka na twardo
  • 1 łyżka masła
  • grzanki z bułki
  • koperek
Reklama
Przygotowanie:
  1. Szczaw poddusić na maśle. Wlać parę łyżek wody, Przykryć. Dusić 10 min.
  2. Przetrzeć przez durszlak. Do wywaru mięsnego włożyć szczaw.
  3. Pozstawić na 5 minut na małym ogniu. Dodać przyprawy do smaku. Wlać śmietanę.
  4. Obrane jajka obrać, zalać zupą. Wsypać grzanki. Posypać posiekanym koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama