Zupa szczawiowa z jajkiem - przepis
Zupa szczawiowa z jajkiem to pyszne i zdrwe danie obiadowe. Co więcej, przygotujesz ją szybko i sprawnie. Zobacz przepis!

Opublikowano: 09.05.2013, 11:34
Reklama
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- duży pęczek szczawiu
- 1 litr wywaru mięsnego
- pół szklanka śmietany
- 2 jajka na twardo
- 1 łyżka masła
- grzanki z bułki
- koperek
Reklama
Przygotowanie:
- Szczaw poddusić na maśle. Wlać parę łyżek wody, Przykryć. Dusić 10 min.
- Przetrzeć przez durszlak. Do wywaru mięsnego włożyć szczaw.
- Pozstawić na 5 minut na małym ogniu. Dodać przyprawy do smaku. Wlać śmietanę.
- Obrane jajka obrać, zalać zupą. Wsypać grzanki. Posypać posiekanym koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama