Serowa z ziołami

Opublikowano: 11.12.2007, 10:23
Reklama
Składniki:
- pół pęczka drobnego szczypiorku
- 1 l bulionu warzywno-mięsnego, może być z kostki
- 1 szklanka mleka
- 3 topione serki śmietankowe albo ziołowe
- odrobina curry
- sól morska
- świeżo zmielony biały pieprz
- pół puszki kukurydzy
Reklama
Przygotowanie:
Szczypiorek drobno posiekać, bulion połączyć z mlekiem i curry, przyprawić solą i pieprzem, zagotować, wrzucić przygotowany szczypiorek. Serki pokroić w kostkę, dodać do zupy, mieszając, gotować na wolnym ogniu, aż się rozpuszczą (około 5 minut), wrzucić osączoną z zalewy kukurydzę, wymieszać, przyprawić. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym, jeśli chcemy, żeby zupa była nieco pożywniejsza, można dodać klopsiki lub mięso.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama