Reklama
Składniki:

- pół pęczka drobnego szczypiorku
- 1 l bulionu warzywno-mięsnego, może być z kostki
- 1 szklanka mleka
- 3 topione serki śmietankowe albo ziołowe
- odrobina curry
- sól morska
- świeżo zmielony biały pieprz
- pół puszki kukurydzy

Reklama
Przygotowanie:

Szczypiorek drobno posiekać, bulion połączyć z mlekiem i curry, przyprawić solą i pieprzem, zagotować, wrzucić przygotowany szczypiorek. Serki pokroić w kostkę, dodać do zupy, mieszając, gotować na wolnym ogniu, aż się rozpuszczą (około 5 minut), wrzucić osączoną z zalewy kukurydzę, wymieszać, przyprawić. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym, jeśli chcemy, żeby zupa była nieco pożywniejsza, można dodać klopsiki lub mięso.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama