Przecierana zupa jarzynowa: przepis
Przecierana zupa jarzynowa zawsze sprawdzi się w roli obiadu - dla dorosłych i dzieci. Jest pyszna, zdrowa i sycąca.
Opublikowano: 17.06.2008, 14:55
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Reklama
- 50 dag marchewki, pietruszki, selera i pora.
- 1 szklanka słodkiego mleka,
- 1,5 szklanki wody.
- 4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki z koperkiem i liśćmi selera naciowego,
- sól.
Przygotowanie:
Reklama
Oczyścić warzywa i pokroić. Wsypać do osolonego wrzątku. Ugotować. Zdjąć z ognia. Pozostawić do ostudzenia. Zmiksować. Wlać gorące, przegotowane mleko. Podgrzać. Wymieszać z zieleniną. Posolić.
Reklama
Reklama
Reklama