Paprykowa zupa

Opublikowano: 25.05.2008, 16:28
Reklama
Składniki:
40 dag papryki czerwonej,
30 dag pomidorów,
20 dag marchewki,
10 dag cebuli,
10 dag masła,
3 ząbki czosnku,
6 dag ugotowanego ryżu,
1,5 litr bulionu warzywnego,
posiekana natka pietruszki,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać i posiekać cebulę. Obrać czosnek i rozetrzeć z solą. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Z papryk pozbyć się gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Umieścić w warzywami w jednym garnku. Zalać bulionem. Przykryć. Gotować pół godziny. Ugotować ryż. Dodać na koniec gotowania zupy z łyżką masła. Posypać pietruszką.
Reklama
Reklama
Reklama