Reklama
Składniki:

60 dag wołowiny,
40 dag ziemniaków,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
2 cebule,
2 łyżki margaryny,
czerwona i zielona papryka,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
2 łyżeczki kminku,
1/2 łyżeczki majeranku,
sól,
pieprz

Reklama
Przygotowanie:

Mięso umyć, pokroić w duże kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Papryki umyć, przepołowić, oczyścić z pestek, miąższ pokroić na grubsze kawałki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Cebule obrać, drobno posiekać. W szerokim rondlu rozgrzać margarynę, wrzucić cebulę, zrumienić, wymieszać z ostrą papryką. Dodać mięso, smażyć około 5 minut. Przyprawić kminkiem, czosnkiem, podlać 1-2 łyżkami wody. Dusić około 10 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do mięsa, przesmażyć. Wrzucić marchewkę, pietruszkę i paprykę. Dolać tyle wody, aby zupa była gęsta. Gotować jeszcze 15 20 minut. Tuż przed końcem gotowania zaprawić koncentratem pomidorowym, posypać majerankiem.

Reklama
Reklama
Reklama