Ogórkowy bulion

Opublikowano: 28.03.2008, 17:37
Reklama
Składniki:
60 dkg ziemniaków,
25 dkg kwaszonych ogórków,
50 dkg mięsa wołowego,
kilka listków pietruszki,
kilka gałązek kopru,
20 dkg słoniny,
1 cebula,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte i obrane ziemniaki zalać wodą. Kwaszone ogórki zetrzeć na tarce. Zagotować 3 litry wody. Do wrzątku wrzucić mięso, gotować do miękkości, następnie wyjąć, do wywaru wrzucić pokrajane ziemniaki. Gotować przez 8 minut, potem dodać przetarte ogórki i gotować przez następne 4 minuty. Wrzucić pietruszkę i koper. Posolić. Popieprzyć. Gotować jeszcze 2 minuty i odstawić z ognia. Przygotować zasmażkę.
Reklama
Reklama
Reklama