Neopolitańska zupa

Opublikowano: 25.05.2008, 21:07
Reklama
Składniki:
8 łyżek kaszy manny,
porcja włoszczyzny,
1 suszony grzyb,
2 trójkąciki sera topionego,
pół szklanki jogurtu naturalnego,
3 łyżki posiekanego koperku,
sól,
3 ziarna pieprzu.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyścić, obrać i pokroić na kawałki włoszczyznę. Grzyba namoczyć. Włoszczyznę i grzyba zalać wodą. Gotować do miękkości. Dodać sól i pierz do smaku. Odcedzić. Kaszę zalać szklanką zimnej wody. Wlać do wywaru. Gotować ok 10 minut, aż kasza się rozklei. Drobno pokroić serki. Dodać. Mieszać aż się ropuszczą. Zaprawić jogurtem. Dodać sól do smaku. Przed podaniem posypać koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama