Królewski rosół

Opublikowano: 28.03.2008, 17:08
Reklama
Składniki:
2, 5 litra wody,
35 dah włoszczyzny,
15 dag mięsa kury,
50 dag wołowiny bez kości,
10 dag pieczarek,
10 dag wątróbki z drobiu,
natka pietruszki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte mięso zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać umytą i pokrojoną włoszczyznę. Obrane i oczyszczone pieczarki pokroić w paseczki. Opłukaną wątróbkę sparzyć wrzącą wodą i pokroić w kostkę. Kiedy mięso będzie miękkie, wyjąć. Przecedzić rosół. Wsypać pieczarki i wątrobę. Lekko podgotować. Pokroić mięso z kury. Posiekać natkę pietruszki. Wsypać do rosołu. Posolić. Popieprzyć.
Reklama
Reklama
Reklama