Kapuśniak ze świeżej kapusty

Opublikowano: 25.04.2008, 20:03
Reklama
Składniki:
50 dag kapusty cukrowej,
6 szklanek rosołu,
10 dag wędzonego boczku,
1 łyżka przecieru pomidorowego,
2 cebule,
2 łyzki masła,
1 łyżka mąki,
1 łyżka posiekanego koperku,
cukier,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Posztakować kapustę. Zalać małą ilością wrzątku. Obrać cebule. Pokroić jedną cebulę. Dodać do kapusty. Przykryć. Zagotować. Na chwilę zdjąć przykrywkę. Boczek z drugą cebulą pokroić w kostkę. Podsmażyć. Przygotować zasmażkę. Wymieszać z rosołem. Zagotować. Przyprawić.
Reklama
Reklama
Reklama