Kapuśniak z czerwonej kapusty: składniki i przepis
Kapuśniak z czerwonej kapusty to siostra tradycyjnego kapuśniaku, jednak z użyciem czerwonej kapusty.
Opublikowano: 26.05.2008, 15:15
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- główka czerwonej kapusty,
- 2 cebule,
- 2 jabłka,
- 5 pomidorów,
- 6 szklanek bulionu warzywnego,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 łyżki octu jabłkowego,
- 4 ząbki czosnku,
- nasiona kopru włoskiego,
- liść laurowy,
- sól,
- pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
W garnku rozgrzać oliwę i wsypać do niej poszatkowaną kapustę, obrane i pokrojone jabłka, posiekaną cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Przykryć. Dusić kwadrans. Sparzyć pomidory, obrać i pokroić na kawałki. Wsypać. Dodać liść laurowy, ocet, koper, sól i pieprz. Zalać bulionem. Gotować pół godziny na małym ogniu.
Reklama
Reklama
Reklama