Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • główka czerwonej kapusty,
  • 2 cebule,
  • 2 jabłka,
  • 5 pomidorów,
  • 6 szklanek bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki octu jabłkowego,
  • 4 ząbki czosnku,
  • nasiona kopru włoskiego,
  • liść laurowy,
  • sól,
  • pieprz.
Reklama
Przygotowanie:

W garnku rozgrzać oliwę i wsypać do niej poszatkowaną kapustę, obrane i pokrojone jabłka, posiekaną cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Przykryć. Dusić kwadrans. Sparzyć pomidory, obrać i pokroić na kawałki. Wsypać. Dodać liść laurowy, ocet, koper, sól i pieprz. Zalać bulionem. Gotować pół godziny na małym ogniu.

Reklama
Reklama
Reklama