Jarzynowa zupa z parówką
Bardzo pożywna i smaczna!

Składniki:
- 2 l rosołu drobiowego
- 2 marchewki pokrojone w kostkę
- łodyga selera naciowego
- 20 dag fasolki szparagowej pokrojonej w kawałki
- mały kalafior podzielony na różyczki
- 20 dag ziemniaków pokrojonych w drobną kostkę
- 6 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 25 dag parówek pokrojonych w plasterki
- natka pietruszki
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Zagotować rosół, dodać marchew, ziemniaki i seler, gotować na małym ogniu (niech rosół tylko mruga) ok. 10 minut. Dodać fasolkę, kalafior oraz pomidorki.
2. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć plasterki parówek. Dodać do gotującej zupy. Gotować 10 minut.
3. Doprawić do smaku solą i pieprzem, ew. papryką. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.
Smaczne i szybkie zupy - forum >>